15:39 03.05.2024

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

1 хв читати
ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Товариство Червоного Хреста України (ТЧХУ) про всі види гуманітарної допомоги повідомляє у своїх офіційних джерелах і не збирає персональних даних через соціальні мережі.

"Український Червоний Хрест повідомляє про всі види гуманітарної допомоги на офіційних каналах комунікації, наприклад на сайті redcross.org.ua, а також ніколи не збирає особисті дані через соціальні мережі", - написало ТЧХУ у фейсбуці в п'ятницю.

У ТЧХУ розповіли, що в соціальних мережах шахраї поширюють неправдиву інформацію про нібито видачу Українським Червоним Хрестом подарункових боксів до Великодня тим, хто виїхав за кордон.

"Шахраї просять подати заявку через нібито офіційний бот у телеграмі, де збирають персональні дані та просять підтвердити особисту інформацію. Це фейкова інформація та фейковий чатбот", - попередило ТЧХУ.

Окрім цього, в соціальних мережах поширюється інформація про нібито відкриту реєстрацію на грошову допомогу від Українського Червоного Хреста, яка видається певним категоріям населення протягом трьох місяців.

"Ця інформація також не відповідає дійсності", - наголосили в ТЧХУ та попросили в разі виявлення фейкової інформації надсилати на електронну пошту - [email protected] лист і посилання на неправдиве джерело.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

Закордонні дипустанови сприятимуть поверненню військовозобов'язаних в Україну

18 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Облікові дані військовозобов'язаних, які перебувають за кордоном, уточнюватимуть через електронний кабінет

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА