19:49 03.05.2024

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

1 хв читати

Ревізія діяльності Бородянської селищної ради виявила збитки на 19,8 млн грн, які були виділені на відновлення населеного пункту, повідомляє пресслужба Північного офісу Державної аудиторської служби (Держаудитслужба).

"Під час ревізії Бородянської селищної ради аудитори Північного офісу Держаудитслужби виявили збитки на 19,8 млн грн, які були виділені на відновлення населеного пункту, який значно постраждав під час російської окупації", - йдеться в повідомленні Північного офісу Держаудитслужби в п'ятницю.

Зазначається, що "основна частина порушень на суму 14 млн грн - відсутність металопластикових вікон, які мала встановити селищна рада в межах відновлення регіону. До того ж роботи з відновлення вікон і дверей проводилися за цінами, що перевищують ринкові. Такі порушення призвели до неефективного використання бюджетних коштів на суму 5,2 млн грн".

Крім того, згідно з чек-листами за програмою "єВідновлення", на ремонт пошкоджених будинків було надано грошову допомогу на суму 2,6 млн грн. "Однак аудитори з'ясували, що така сама сума, за рахунками, була витрачена на ті самі роботи, що призвело до їхнього фактичного подвоєння. Подібний підхід неефективного використання державних коштів стає причиною того, що окремі особи отримують подвійне фінансування за рахунок інших платників податків", - наголошується в повідомленні.

Повідомляється, що інформацію про виявлені порушення передано до Офісу генерального прокурора для притягнення винних до кримінальної відповідальності.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА