20:54 28.04.2024

Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

2 хв читати
Загиблі в Німеччині двоє громадян України були військовослужбовцями, які проходили там медичну реабілітацію, консульство встановлює зв'язок із їхніми рідними - МЗС

Двоє громадян України, які загинули в Німеччині, були військовослужбовцями, які там проходили медичну реабілітацію – українські консули зараз уточнюють інформацію про підрозділи, в яких служили загиблі, та встановлюють зв'язок з їхніми рідними, повідомили в Міністерстві закордонних справ України (МЗС).

Як повідомляється на офіційному сайті МЗС у неділю, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба висловив подяку німецьким правоохоронцям за оперативне затримання підозрюваного у вбивстві двох громадян України у м. Мурнау-ам-Штафельзее 27 квітня та доручив Департаменту консульської служби МЗС та Генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі.

Як повідомлялося, у суботу в Мурнау-ам-Штафельзее на території місцевого торговельного центру внаслідок ножових поранень було вбито двох громадян України, чоловіків 1987 та 2001 років народження. "За інформацією Генерального консульства України в Мюнхені, поліція Гарміш-Партенкірхен затримала за підозрою у скоєнні подвійного вбивства 57-річного громадянина РФ. Наразі триває слідство", - зазначено у повідомленні МЗС.

"За попередніми даними, загиблі громадяни були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині. Українські консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили загиблі, та встановлюють звʼязок із їхніми рідними", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Кулеба доручив Департаменту консульської служби МЗС та Генеральному консульству в Мюнхені тримати справу на особливому контролі і перебувати в постійному контакті з правоохоронними органами ФРН, "аби вбивця поніс покарання за всією суворістю закону".

Глава МЗС також висловив подяку німецьким правоохоронцям за оперативне затримання підозрюваного.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА